Dienstag, 18. März 2014

در گفتگو با اردلان بهروزی
مصاحبه: کوردستان






کردهای یارسان یا پیروان آیین یاری که از قدیمی‎ترین ادیان و مذاهب ریشه‎دار در کردستان می‎باشد، همواره و به‎ویژه پس از روی کار آمدن نظام جمهوری اسلامی با تضییقات و مشکلات مضاعفی مواجه بوده‎اند.

در آستانه‎ی انتخابات فرمایشی ریاست‎جمهوری رژیم، روزنامه‎ی کوردستان گفتگویی با اردلان بهروزی، از کردهای یارسان عضو حزب دمکرات کردستان ایران و ساکن آمریکا انجام داده که توجه خوانندگان گرامی را به متن کامل این گفتگو جلب می‎کنیم:




کوردستان: وضعیت کلی کردهای یارسان تحت حاکمیت جمهوری اسلامی را چگونه ارزیابی می‎کنید؟





ا.بهروزی: کردهای یارسان در طول ۳۴ سال سپری شده در زیر لوای حاکمیت استبداد مذهبی جمهوری اسلامی ایران، به‎گونه‌ای شفاف و عملی وضعیت زندگی خود را از تمامی جوانب تجربه و ارزیابی کرده‎اند که شوربختانه غیر از کشتار، اعدام، بمباران، زندان، تحقیر و ممانعت‎های دینی و تخریب بنیاد اقتصادی آنها که مبتنی بر دامپروری و کشاورزی بوده است، ثمره‌ای که حداقل درخور انسانیت باشد،‌ به آنها تعلق نگرفته است. و در راستای همین مسیرهای معماری شده، این اقلیت دینی عضو ملت کرد را هیچگاه از زیر ذره‎بین‌های امنیتی- سیاسی‌ خود به‎دور نگه نداشته است و مدام در حال تفرقه و مهره‎سازی برای پیشبرد مصلحت و حفظ منافع خود بوده است که خوشبختانه به همت ارتقای آگاهی سیاسی- اجتماعی این مردم و همچنان تکیه کردن و گوش فرا دادن به آن تکیه‎گاه دالاهونشین، نه‌ تنها سیاست‌های پلید نظام ضّدبشری آخوندی در این زمینه به جایی نرسیده است، بلکه امروز بیش از هر زمانی دیگر با هم متحد و مصمم هستند،اگر چه نباید فراموش کرد که در طول مدت این ۳۴ سال بسیاری از پیروان آیین یارسان قادر بودند به جایگاه و پست و مقام‌های شایسته‌ای دسترسی پیدا کنند، اما بنابر شریعت مذهبی آخوندی نه‌ تنها حق ندارند در چنان ظرف محصوری خود را بیابند، بلکه به کلیت جامعه‎ی کرد یارسانی چنان حقی هم داده نشده است که حداقل مراسم آیینی، فرهنگی و موسیقی خود را آزادانه به اجرا گذارند و رژیم هر از گاهی‌ به شیوه‌های مهندسی‎شده فشار خود را بر آنها تحمیل می‌‌کند.


کوردستان: دیدگاه مردم یارسان درخصوص انتخابات در جمهوری
اسلامی، به‎ویژه انتخابات ریاست ‎جمهوری چیست؟



ا.بهروزی: در طی‌ سالیان گذشته مردم کرد یارسان با انواع انتخابات فرمایشی همچون مجلس، ریاست‎جمهوری و... در ایران روبرو بوده‎اند و به عنوان ‌یک اقلیت دینی مشخص برای خود! و از دید رژیم نیز به‎عنوان عده‌‌ای کافر و شیطان‎پرست! همواره و به‎ویژه در انتخابات مجلس رژیم در منطقه‎ی کرماشان نقش محوری خاص خود را داشته‎اند. پیروان آیین یارسان از لحاظ کثرت جمعیت بدون هیچ شک و تردیدی دومین جمعیت بعد از پیروان دین اسلام را در سرزمین فلات ایران به خود اختصاص داده‎اند، ولی‌ در طول دورانی که آب و تاب انتخاباتی به هر عناوینی که به روی صحنه آمده است، با تهدید و ارعاب و حتی وعده‎های بدون عمل به کردهای یارسان با دخالت خود کماکان معادله‎ی انتخابات را در صندوق‌های رأی بر هم زده است! و در نتیجه‎ی این تلاش‌ها افرادی به جایگاه بالا و مقام دست یافته‎اند که برای درخواست و مطالبات کرد‌های یارسانی همچون چوب خشک و بی‎‎ثمری قلمداد شده‎اند! اکنون با یادآوری و در جریان بودن این همه ترفند، رسوایی و حق‎کشی‎ها‎ی ناروا در حقّ کلیت مردمان ایران، چه معجزه‌ای در راه است که با شرکت کردن کرد‌های یارسان در انتصابات! یازدهمین دوره‎ی ریاست جمهوری نصیب آنان گردد!؟ بنابراین مردم کرد یارسان هم نمی‎توانند تافته‌ای جدا بافته از سایر کردها باشند و یقیناّ اگر بر آنها تحمیل نشود، بدون منطق و دلیل وارد این خیمه‎شب‎بازی تکراری نخواهند شد!




کوردستان: بهترین و مناسب‎ترین موضع در رابطه با این انتخابات را چه می‎دانید؟


ا. بهروزی:رژیمی‌ که با گذشت هشت دوره از انتخابات مجلس و همچنین د‌ه‌‌ دوره‎ی ریاست جمهوری، تاکنون درب دمکراسی آن‌ بر روی پاشنه‎ی انتصابات ولایت فقیه می‌‌چرخد، چگونه می‌‌توان از آن‌ انتظار داشت که در این شرایط سرنوشت‎ساز و ریزش درونی و تخلیه‎ی اعتبار و اعتماد بیرونی، ‌یک‎شبه وارد ‌یک انتخابات آزاد، سالم و عادلانه شود؟ دلایل نشان می‌‌دهد که این انتخابات ظاهری با دوره‎‌های گذشته بسیار تفاوت دارد، چون خانه‎ی اشباح قدرت رهبری! این‎بار قصد دارد بستری را بسازد که تنها ‌یک رنگ را از خود بروز دهد و آن‌هم در جهت رنگین کردن خانه‎ی تیمی خامنه‎ای! بنابراین رژیم وامانده‎ی ولایت فقیه به لحاظ رنگین کردن جو به اصطلاح انتخابات، به هر حیله و ترفندی دست می‌‌زند تا شاید بتواند اعتباری برای آن‌ کسب کند، اگر چه هر شخص خاصی‌ که از میان صندوق‌ها بیرون آید، نه‌ تنها در راستای خواست مردمان ایران گامی بر نخواهد داشت، بلکه تنها در جهت تحکیم و حفظ حکومت ولایت فقیه گام بر خواهد داشت، پس به نظر می‌‌آید که بهترین راهکار برای این شرایط حساس و پیش‎آمده، تحریم فعال این نمایش انتخاباتی است که به گونه‌ای می‌‌تواند از ‌یک خیمه‎شب‎بازی عظیم و نمایشی ممانعت به عمل آورد

Keine Kommentare: