Donnerstag, 1. Mai 2014

دیدار کاک ناوخاص نظری نماینده‌ی سازمان دمکراتیک یارسان با خانم “مارایه‌ سخاکه‌” عضو پارلمان اروپا

دیدار کاک ناوخاص نظری نماینده‌ی سازمان دمکراتیک یارسان با خانم “مارایه‌ سخاکه‌” عضو پارلمان اروپا

par4بنا به‌ دعوت رسمی اتحادیه‌ اروپا از سازمان دمکراتیک یارسان، روز چهار شنبه‌ مورخ 30 آوریل 2014 ،کاک ناوخاص نظری عضو کمیته‌ مرکزی و نماینده‌ی سازمان دمکراتیک یارسان در کشورهای”،بنلوکس”با خانم “مارایه‌ سخاکه‌” از فراکسیون لیبرال دمکراتهای اروپا و  پارلمانتر از حزب “دمکرات های 66″  کشور هلند در اتحادیه‌ اروپا،دیدار وگفتگو انجام گرفت.
اتحادیه‌ اروپا،بویژه‌ کمیسیون روابط خارجی و کمیته‌ روابط اتحادیه‌ با ایران،قبلا از سازمان دمکراتیک یارسان دعوت کرده‌ بودند نقطه‌ نظرات و دیدگاه‌ های خود را حول وضعیت حقوق بشر بطور عام و جامعه‌ یارسان بطور خاص برای هیئت عازم ایران ،توضیح دهد. سازمان دمکراتیک یارسان با توجه‌ به‌ شدت و حدت موج سرکوب جامعه‌ یارسان در ایران و خود سوزی های اخیر که‌ ناشی از سیاست قلع  قمع نظام جمهوری اسلامی علیه‌ جامعه‌ یارسان و پیروان آیین یاری است،از علنی کردن دیدارهای سیاسی انجام گرفته‌ با هیئت راهی تهران پیرامون  وضعیت وخیم پیروان آیین یاری در ایران،عمدا خودداری کرد ه‌بود تا از سرکوب بیشتر و بازداشت زود وقت احتمالی افراد یارسانی در ایران ،جلوگیری کند. پس از بازگذشت هیئت از تهران و ارائه‌ی گزارش به‌ اتحادیه‌ اروپا،نمایندگان این اتحادیه‌ خواستار انجام ملاقاتهای حضوری با نمایندگان سیاسی جامعه‌ یارسان بودند که‌ با توجه‌ به‌ شرائط  مشخص ،این ملاقاتها به‌ زمان مناسب موکول شد.
نهایتا روز چهار شنبه‌ خانم” مارایه‌ سخاکه‌” ،نماینده‌ی اتحادیه‌ اروپا از فراکسیون لیبرال دمکراتها و عضو حزب” دمکراتهای 66″ از کشور هلندبه‌ نمایندگی از کمیسیون روابط خارجی و کمیته‌ اتحادیه‌ اروپا- ایران ،  کاک ناوخاص نظری عضو کمیته‌ مرکزی و نماینده‌ی این سازمان در کشور هلند را به‌حضور پذیرفتند و دیداری 45 دقیقه‌ ایی داشتند که‌ مسائل مبرم و حاد  جامعه‌ یارسان و پیروان آیین یاری در ایران از مهمترین بخشهای گفتگوی طرفین بود.
نماینده‌ی اتحادیه‌ اروپا از آشنائی با سازمان دمکراتیک یارسان اظهار خوشحالی کرده‌ و از اینکه‌ سازمان دمراتیک یارسان  با رویکردی دمکراتیک و غیر تنگ نظرانه‌ به‌  وضعیت حقوق بشر در سطح  کوردستانی و ایرانی، از مصالح و منافع جامعه‌ یارسان در ایران و کوردستان دفاع می کند،قدردانی کرده‌ و آنرا یک دیدگاه‌ مثبت ارزیانی کردند که‌ بدون تردید در کمیسیونهای اتحادیه‌ اروپا با استقبال گرم روبرو خواهد شد.
کاک ناخاص نظری از آخرین شرائط وخیم زندانیان سیاسی یارسانی،کوردستانی و ایرانی سخن گفت و به‌ محکومیت 3 زندانی سیاسی یارسانی در کرماشان اشاره‌ کرد که‌ در مجموع به‌ 45 سال زندان محکوم شده‌ اند، تنها به‌ دلیل حضور در یک تجمع مسالمت آمیز و دفاع از حقوق شهروندی پیروان آیین یاری که‌ روزانه‌ توسط نظام حاکم بر ایران به‌ شدت نقض می شود.ایشان به‌ خود کشی “حکمت صفری” اشاره‌ کردند که‌ با تحمل رنج و مشقات مستمر و عدم تسلیم شدن در برابر فشارهای روزانه‌ که‌ بر وی شد،در نتیجه‌ با توسل به‌ سلاح سازمانی،به‌ حیات خود پایان داد.این در حالی بود که‌ ایشان در خدمت همان نظام بود و در واقع بالاجبار  از این رژیم حراست می کرد.
ایشان همچنین به‌ جان باختگان یارسانی که‌ با آتش زدن جان خود،صدای مظلومیت جامعه‌ یارسان را فریاد زدند اشاره‌ کرده‌ و خود سوزی های اخیر را  مشتی از خرواردانست،به‌ نحوی که‌ رژیم جمهوری اسلامی حتی به‌ مراکز آموزش و پرورش که‌ معمولا باید مراکز علم و دانش و تربیت انسان باشند،بخشنامه‌ صادر کرده‌ و در آنها پیروان آیین یاری را “نجس” کافر” و”اعضای  فرقه‌ی ضاله‌”  قلمداد کرده‌ است که‌ متاسفانه‌ این اوامر توسط کارگزاران این نظام به‌ مرحله‌ی اجرا گذاشته‌ می شود. ایشان به‌ نمونه‌ی “مدرس”ی در کرماشان اشاره‌ کردند که‌ در کلاس درس از دانش آموزان خود خواسته‌ بود با یارسانیان  دست ندهند و معاشرت نداشته‌ باشند،زیرا آنها” نجس” هستند.
موضوع دیگر دیدار،گنجاندن نقض حقوق بشر جامعه‌ یارسان در گزارشهای سالانه‌ی اتحادیه‌ اروپا بود. خانم پارلمانتر از اینکه‌ امسال به‌ دلیل کمبود اطلاعات مکفی حول نقض حقوق شهروندان یارسانی در ایران،به‌ موضوع جامعه‌ یارسان صراحتا اشاره‌ نشده‌ است، ابراز تاسف کرد و قول داد که‌ در گزارشهای  بعدی به‌ تفصیل به‌ مسئله‌ئ نقص حقوق جامعه‌ یارسان توسط رژیم جمهوری اسلامی  اشاره‌ شود و این موضوع با سایر اعضای کمیسیون روابط خارجی اتحادیه‌ اروپا در میان گذاشته‌ شود.
 پارلمانتر اتحادیه‌  اروپا  از سازمان دمکراتیک یارسان دعوت کرد در نشستهای  ویژه‌ی اقلیتها در پارلمان اروپا شرکت کند و در حضور اعضا پارلمان و کشورهای عضو این اتحادیه‌ نقطه‌ نظرات خود را در باره‌ی آینده‌ی ایران،کوردستان و خاورمیانه‌  تشریح کند.
خانم “سخاکه‌” از  نماینده‌ی سازمان دمکراتیک یارسان بابت ارائه‌ اسناد و مدارک نقض حقوق جامعه‌ یارسان تشکر کرد و از اینکه‌ جمعیتی بیش  از 5 میلیون یارسانی در قانون اساسی جمهوری اسلامی به‌ رسمیت شناخته‌ نشده‌ است،عمیقا متاثر بود و آنرا ناقض کنوانسیوهایی دانست که‌ جمهوری اسلامی آنرا امضاء کرده‌ است.
پارلمانتر اروپائی اظهارداشت که‌ در پروسه‌ ایجاد دفتر نظارت اتحادیه‌ اروپا در ایران،مسئله‌ی جامعه‌ یارسان و پیروان آیین یاری جزو مسائل  روز این دفتر خواهد بود و نمایندگان اتحادیه‌ این موضوع را بدون شک در جریان دیدارهای دو طرفه‌ با مقامات جمهوری اسلامی مطرح خواهند کرد.
پارلمانتر اروپایی همچنین گفتند که‌ مذاکرات اتمی جدا از موضوع حقوق بشر است و یکی از موضوعات قطعنامه‌های حقوق بشری پیشنهادی اتحادیه‌ اروپا به‌ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد،مطئمنا مسئله‌ی جامعه‌ یارسان خواهد بود.
ایشان همچنین خواستار دیدارهای متناوب با نمایندگان سازمان دمکراتیک یارسان و ارائه‌ی یک فایل حقوقی به‌ اتحادیه‌ اروپا شد که‌ با پاسخ مثبت نماینده‌ی سازمان روبرو شد.
کاک ناوخاص نظری در این ملاقات به‌ وضعیت یارسانیان/ کاکه‌ ایهای  کوردستان عراق نیز اشاره‌ کرد ه‌و  از اینکه‌ در قانون اساسی اقلیم کوردستان حقوق شهروندی کاکه‌ ایی ها به‌ عنوان یک اقلیت آیینی  گنجانده‌ نشده‌ ،ابراز تاسف کرد و گفت که‌ ما به‌ عنوان سازمان دمکراتیک یارسان  از عدم اعطاء و به‌ رسمیت شناخته‌ نشدن کاکه‌یی ها در اقلیم کوردستان درس عبرت گرفته‌ ، هرگونه‌ تعامل ما   با گروه‌ یا جریان سیاسی ایرانی و   کوردستانی و مشارکت در هر نوع  پروژه‌ی سیاسی برا ی ایران  فردا ، مشروط به‌ پذیرش و رسمیت جامعه‌ یارسان کرده‌ ایم. عدول از این خواسته‌ و موکول کردن این خواسته‌ ها  به‌  فرصت دیگر با هر بهانه‌ایی که‌ باشد،برای ما به‌ عنوان سخنگوی سیاسی این جامعه‌ غیر قابل قبول و مرفوز است.
سازمان دمکراتیک یارسان
نمایندگی بنلوکس
30.4.2014

Keine Kommentare: